Assistent Metaal-, elektro- en installatietechniek
(speciaal hulpmonteur elektrotechniek)

Tijdsduur afhankelijk van je inzet 1 jaar / Niveau 1 / Crebonummer 25744

Hoe ziet de opleiding eruit praktisch (Duo Elektro en leerbedrijf)?
De opleiding bestaat uit het leren van elektrotechnisch productiewerk of ondersteunen van het werk van anderen. Bij ondersteunend werk lever je extra menskracht, reikt materialen en gereedschappen aan en stelt materieel op of af. Je werkt afhankelijk van de situatie of van het werk in een werkplaats, een productiehal of op locatie bij een klant, zowel binnen als buiten (bouwplaatsen, magazijnen en opslagplaatsen).

Hoe ziet de opleiding eruit theoretisch (Duo Elektro en ROC)?
Wat voor vakken krijg je?
Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je algemene vakken zoals Nederland, rekenen en loopbaan & burgerschap. Daarnaast specifieke vakken voor je beroepsrichting. Het aanleren van goede sociale- en werknemersvaardigheden staat daarbij centraal. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep, zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vooropleiding

De assistent opleiding is voor jongeren die (nog) geen diploma hebben. Die verder willen leren of straks een baan willen vinden.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is de opleiding
Monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving en industrie (25737) misschien iets voor jouw?

Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een nulmeting, waarbij je Duo Elektro leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.