Monteur elektrotechnische installaties
(gebouwde omgeving en industriële systemen)

Tijdsduur afhankelijk van je inzet 1 tot 2 jaar / Niveau 2 / Crebonummer 25737

Hoe ziet de opleiding eruit praktisch (Duo Elektro en leerbedrijf)?
De opleiding bestaat uit het leren monteren, testen, inregelen en renoveren van elektrotechnische installaties. Dit zijn installaties zoals: algemene besturings- en verdeelsystemen, licht- en krachtinstallaties, gebouwbeheerssystemen/domotica, data- en telecominstallaties en beveiligingsinstallaties. Als monteur elektrotechnische installaties werk je op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld in woningen, winkels, fabrieken, scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Je hebt een uitvoerende rol. Je werkt zelfstandig onder leiding van een (vakvolwassen) collega, leidinggevende of een project-/bedrijfsleider. Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden kun je altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of leidinggevende. Ook heb je te maken met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn belangrijke onderdelen in je beroep.

Hoe ziet de opleiding eruit theoretisch (Duo Elektro en ROC)?
Wat voor vakken krijg je?
Om te zorgen dat je een goede basis hebt krijg je algemene vakken zoals Nederland, rekenen en loopbaan & burgerschap. Daarnaast specifieke theorievakken voor je beroepsrichting. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep, zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vooropleiding

Om te starten met deze opleiding heb je nodig:
- VMBO-diploma
- Overgangsbewijs Havo/vwo 3 naar 4
- Mbo-diploma niveau 1 entreeopleiding

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen
Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (25736) of
Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen (25735) misschien iets voor jou?

Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een nulmeting, waarbij je Duo Elektro leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.