Technicus elektrotechnische installaties
in gebouwde omgeving

Tijdsduur afhankelijk van je inzet 1 tot 1,5 jaar / Niveau 4 / Crebonummer 25739

Hoe ziet de opleiding eruit praktisch (Duo Elektro en leerbedrijf)?
De opleiding bestaat uit elektrotechnische installaties voor woningen en utiliteit, je bent bezig met engineering op het gebied van elektrotechniek, ict, meet- en regeltechniek, besturingstechniek en elektronica. Je bent als technicus verantwoordelijk voor het aansturen van het werk, materiaalvoorziening en het leidinggeven aan je medewerkers. Het werk bestaat ook uit het ontwikkelen van elektrotechnische installaties voor woonhuizen, fabrieken, kantoren en tuinbouw. Je werkt met installaties zoals telecommunicatiesystemen, datanetwerken, meet- en regelapparatuur, verkeerssignaleringen en gebouwbeheerssystemen/domotica. Er word je geleerd om te werken met planningen, bestekken, tekeningen en schema’s om het werk en medewerkers te kunnen aansturen. Voor de engineering komen voorschriften/normen, ontwerpen/tekeningen, begroten, calculeren, van kabel- en verlichtingsberekeningen van installaties aan bod. Als eindcontrole/oplevering, leer je inspecteren, vervaardigen van testrapporten, handleidingen en onderhoudsvoorschriften.

Hoe ziet de opleiding eruit theoretisch (Duo Elektro en ROC)?
Wat voor vakken krijg je?
Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Daarnaast specifieke theorievakken voor je beroepsrichting. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep, zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vooropleiding

Om te starten met deze opleiding, heb je nodig:
- VMBO-diploma gemengd of theoretische leerweg
- of Mbo-diploma niveau 3 (Eerste monteurs-opleiding)

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen
Technisch leidinggevende (elektrotechnische installaties) (25161) of één van de vele richtingen op het hbo misschien iets voor jou?

Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een nulmeting, waarbij je Duo Elektro leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.